Österlen har en otrolig dragningskraft och är en av Sveriges attraktivaste turistdestinationer. Destination Österlen AB bildades 2003 och har arbetat med att utveckla området för att främja turismen ytterligare. Man vill attrahera besökare under årets alla månader.

Svenskarnas paradis är Österlen

Österlen har en naturlig dragningskraft på sommaren och många reser hit från alla typer av länder för att ta del av Sverige och Danmarks vackra natur på sommaren. Österlen är dock ett paradis även på vintern och det finns mycket att se och uppleva samt njuta av. Det är helt enkelt en bra start på din semester oavsett var du kommer ifrån och oavsett när du väljer att ta den. De flesta trivs och tycker att detta är en otroligt vacker plats och väljer att återvända år efter år. När du väl har prövat Österlen kommer Österlendu alltid att vilja återvända helt enkelt.

I området finns många vandrarhem och hotell och svenskar väljer främst att resa på sommaren. Det är ett fantastiskt sommarställe att vistas på och oavsett om du söker efter budget eller guldkant kommer du att hitta ett fantastiskt ställe att bo på. Det finns boenden av alla typer av slag och kvalitén är alltid hög oavsett vilken typ av boende som du väljer.

Många väljer att resa hit för att få en typisk svensk upplevelse med mängder av restauranger och bagerier samt caféer som finns att hitta på många ställen. Doften av nybakat bröd i kombination med nyponros och kullergatan är bara en sida av för dem som letar efter pulsen och stormen ska även den leta sig hit. Även mängder av vackra sevärdheter finns i denna del av Sverige och det är bara du som sätter gränser för vad du vill och framförallt kan uppleva i Österlen. Så ta chansen och åk dit under din nästa semester.